Delta Combi

De Combiwedstrijden worden in acht regio's in Nederland georganiseerd, o.a. Delta Combi, Rotterdam, Amsterdam etc. 

In de Delta Combi wordt gezeild in de klassen Optimist A, B en C en de Splash A en B en overige klassen. De Combi's zijn leerzaam, sportief, en spannend en vooral gezellig. De deelnemers leren op verschillende vaarwateren en in grotere velden varen. Alle landelijke top-wedstrijdzeilers in de Optimist en in de Splash zijn in de Combi's begonnen en zij gebruikten deze wedstrijden vaak als training.

De Delta combi wordt gevaren op 8 zondagen waarin 8 verschillende verenigingen worden bezocht. 

Voor de zeilers in de Optimist C, die nog weinig zeilervaring hebben en nog helemaal geen wedstrijdervaring, is het niet echt als wedstrijdzeilen bedoeld. In deze groep mogen de mensen in de begeleidingsboten nog aanwijzingen geven.

In de Optimist B klasse starten de beginnend wedstrijdzeilers plus de C-zeilers die vorig jaar aan de Combi hebben meegedaan.

De Optimist A klasse is voor de ervaren Optimist zeilers. Tenminste de eerste vijf zeilers uit het eindklassement van het voorgaande jaar uit de B klasse gaan over naar de A klasse.

De beginnende Splash zeiler start in de B klasse en gaat het jaar daarna naar de A klasse.

 

Lijkt het je leuk om eens mee te doen met een wedstrijd schrijf je dan in via de website van www.deltacombi.nl

Op zaterdag 22 Juni 2024 vind er een Delta Combi wedstrijd plaats op de Braakman, de ideale kans om laag drempelig kennis te maken met een groter wedstrijd veld!